A-
 A 
A+
Cauta
Pentru a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului, va rugam sa va logati ca voluntar sau organizatie/institutie!

Anul European al Voluntariatului

altAnul 2011 a fost declarat Anul European al Voluntariatului si se va derula sub sloganul: Ofera-te voluntar! Schimba ceva!. Obiectivele principale ale AEV vor fi crearea unui mediu propice voluntariatului în UE, ameliorarea calităţii activităţilor de voluntariat, recunoaşterea acestor activităţi, precum şi sensibilizarea cu privire la valoarea şi importanţa voluntariatului. Anul European al Voluntariatului 2011 va avea trei niveluri de acţiune, cuprinzând sferele europeană, naţională şi locală, urmărind adeziunea, mobilizarea la scară largă şi participarea activă a societăţii civile şi a altor părţi interesate.

 

Anul 2011 a fost declarat Anul European al Voluntariatului prin Decizia Consiliului Uniunii Europene Nr. 15658/09 din 24 noiembrie 2009. Scopul general al anului european este acela de a încuraja şi sprijini - îndeosebi prin schimburile de experienţă si de bune practici - eforturile depuse de Comunitate, de statele membre, de autorităţile locale şi regionale pentru a crea la nivelul societăţii civile condiţii favorabile voluntariatului în Uniunea Europeană si pentru a spori vizibilitatea activităţilor de voluntariat în UE.

 

Mişcarea de voluntariat din Romînia s-a dezvoltat constant în ultimii 20 de ani. Anul Internaţional al Voluntariatului 2001 a dat un impuls extraordinar acestei dezvoltări prin adoptarea Legii Voluntariatului, o formă de recunoaştere publică de care această mişcare avea nevoie pentru a merge mai departe. Deşi modificată de mai multe ori de la adoptare, Legea Voluntariatului prezintă încă unele sincope şi se află, în cursul anului 2010, într-un nou proces de modificare. Dincolo de necesitatea modificării acestei legi de bază a voluntariatului în România, mai sunt numeroase alte reglementări care menţionează voluntariatul în conexiune cu diferite domenii de activitate şi care nu sunt armonizate corespunzător cu această lege de bază. Clarificarea şi armonizarea cadrului legislativ este aşadar una dintre priorităţile României în cadrul AEV 2011.

 

Mai multe detalii despre AEV 2011: www.voluntariat.ro

 
 

Cauta oportunitate

Cauta cuvant Localitate

ex: Consultant, IT
Categorii
Cautare avansata

Ultimele oportunitati

Recomanda prietenilor

Chestionar

De ce doriti sa fiti voluntar?
 

Ultimele evenimente

Niciun eveniment

Abonare newsletter